Vargabéles
Hozzávalók:
- 25 dkg Bognár cérnametélt
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 3 dl 20% tejföl
- 20 dkg margarin
- 4 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 cs előhűtött réteslap
- étolaj
- mazsola
Elkészítés:
- A Bognár cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a puha margarinnal, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a porcukor felével.
- Hozzáadjuk az átmorzsolt túrót,a mazsolát, a tejfölt és a tésztát.
- A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre habarjuk, majd óvatosan a masszához keverjük.
- Egy magasabb falú tűzálló edényt kikenünk olajjal, ráhelyezzük a réteslap felét. A réteslapokat megkenjük olajjal. Ezen eloszlatjuk a túrós masszát. Befedjük a réteslap másik felével.
- Előmelegített sütőben 160 °C-on sütjük kb. 50 percig.
Jó étvágyat kívánunk! |