- 20 dkg nyers libamáj (vagy csirkemáj)
- 25 dkg Bognár szélesmetélt
- 2dkg szárított kucsmagomba (vagy szárított vargánya)
- 1 szárnyas húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál édes bor
- 2 dkg vaj
- só, bors, szerecsendió
Először a mártást készítjük el. A szárított gombát leöblítjük, és 30 percre negyed liter langyos vízbe beáztatjuk. Leszűrjük, majd ebben a vízben feloldjuk a leveskockát, és elforraljuk a fele mennyiségig. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a bort, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül beleforgatjuk a gombát. Kis lángon kevergetve további negyed órán keresztül főzzük. A szélesmetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd vajjal kikent tálra helyezzük, és a mártással összekeverjük. A libamájat 8 vékony szeletre vágjuk, zsiradék nélkül gyorsan kisütjük és tálaláskor a melegen tartott tészta tetejére fektetjük.
Jó étvágyat kívánunk! |