111

Libamájas tészta

ÖSSZETEVŐK:
 
  •  20 dkg nyers libamáj (vagy csirkemáj)
  •  25 dkg Bognár szélesmetélt
  •  2dkg szárított kucsmagomba (vagy szárított vargánya)
  •  1 szárnyas húsleveskocka
  •  2 dl tejszín
  •  2 evőkanál édes bor
  •  2 dkg vaj
  •  só, bors, szerecsendió
Először a mártást készítjük el. A szárított gombát leöblítjük, és 30 percre negyed liter langyos vízbe beáztatjuk. Leszűrjük, majd ebben a vízben feloldjuk a leveskockát, és elforraljuk a fele mennyiségig. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a bort, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül beleforgatjuk a gombát. Kis lángon kevergetve további negyed órán keresztül főzzük.  A szélesmetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd vajjal kikent tálra helyezzük, és a mártással összekeverjük. A libamájat 8 vékony szeletre vágjuk, zsiradék nélkül gyorsan kisütjük és tálaláskor a melegen tartott tészta tetejére fektetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

HASONLÓ TERMÉKEK

Kedves látogató!
Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. Weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához. (Részletek)